COVID-změny od 22.11.2021

Informační systém krajského úřaduZměny od 22. listopadu:

PROVOZ OBCHODŮ, SLUŽEB A NÁVŠTĚVY HROMADNÝCH AKCÍ

Ke kadeřníkovi, do restaurace, hotelu, na kulturní či sportovní akci – vstup pouze pro osoby očkované nebo s potvrzením o prodělané nemoci. Provozovatel nebo pořadatel musí splnění zkontrolovat před vstupem nebo před zahájením poskytování služby. Výjimky: l nevztahuje se na osoby mladší 12 let l lidé 12–18 let, ti, kteří se očkovat nemohou ze zdravotních důvodů, a osoby rozočkované se mohou i nadále prokázat platným PCR testem l při ubytování, pokud jde o pracovní cestu nebo pokud je důvodem poskytnutí lékařské péče, se můžete prokázat i negativním PCR testem ne starším než 72 hodin

NÁVŠTĚVY V LŮŽKOVÝCH ZDRAVOTNICKÝCH ZAŘÍZENÍCH A ZAŘÍZENÍCH SOCIÁLNÍ PÉČE

Prokázání PCR testem ne starším 72 hodin nebo antigenním testem provedeným zdravotnickým pracovníkem. 

Zdroj: https://covid.gov.cz/ 

PLOŠNÉ TESTOVÁNÍ VE ŠKOLÁCH

Všichni neočkovaní žáci a studenti základních a středních škol v celé ČR budou testováni každé pondělí od 22. listopadu prozatím do února.

PLOŠNÉ TESTOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ A OSVČ

Vláda schválila pravidelné testování zaměstnanců. Zaměstnavatel musí nejpozději od 29. listopadu 2021 zajistit pravidelné týdenní testování rychlými antigenními testy. Testování jednou týdně se týká i osob pracujících jako OSVČ. Testování se netýká osob s dokončeným očkováním, s potvrzením o prodělání nemoci, negativním PCR testem mladším 7 dní či rychlým antigenním testem mladším 7 dní, který provedl zdravotnický pracovník. Testovat se nemusí ani zaměstnanci, kteří se během výkonu práce nesetkávají s žádnými dalšími osobami.

INDIVIDUÁLNÍ PREVENTIVNÍ TESTOVÁNÍ HRAZENÉ ZE ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ

Plně očkovaní mají nárok na dva bezplatné PCR testy měsíčně, osoby mladší 18 let, lidé rozočkovaní a ti, kteří se nemohou kvůli kontraindikaci naočkovat, mají hrazeno pět testů do měsíce. 

Zdroj: https://covid.gov.cz/ 

PřílohaVelikost
PDF icon covid_zmeny_22_11.pdf92.08 KB